Partners

Babelut Parcours is een concept van Musica, Impulscentrum voor Muziek
GOUD is een coproductie van Musica, TRAFFIK THEATER, Lucerne Festival (Zwitserland), Kulturhaus Mersch (Luxemburg) en C-TAKT
In samenwerking met La Montagne Magique (Brussel)

Musica – Impulscentrum voor Muziek

Musica heeft als impulscentrum ruim 40 jaar ervaring op het vlak van muziekeducatie. Creativiteit en authenticiteit staan centraal: muziek op een zo origineel mogelijke manier naar een publiek van kinderen en volwassenen brengen. In het reguliere muzieklandschap wordt weinig of niet gewerkt met de allerkleinsten. Toch is dit een belangrijke leeftijdsgroep waarbij creativiteit in volle ontplooiing is, exploratie een voltijdse dagtaak en de perceptie rond die ervaring nog alle kanten uitkan.

De activiteiten voor baby’s, peuters en kleuters worden gebundeld onder de noemer ‘Babelut’. Kunst voor de allerkleinsten vraagt doorgedreven passie en toewijding, voorzichtig aftasten en experimenteren. Het is een spannende en voortdurende zoektocht waarin Musica doorheen de jaren heel wat expertise opbouwde. Musica biedt muzische workshops aan voor kinderen van 0 tot 5 jaar, samen met hun ouders of begeleiders. Deze worden aangeboden via cultuurcentra, crèches, enz. Daarnaast wil Musica via nascholingen en studiedagen een impuls geven aan al wie met deze jongste doelgroep in contact komt en muzikaal aan de slag wil gaan.

Musica, Impulscentrum voor Muziek
Toekomstlaan 5B, 3910 Neerpelt, info@musica.be, www.musica.be

TRAFFIK THEATER

Traffik Theater (Luxemburg) is een professioneel jeugdtheatergezelschap opgericht in 2003 door de Luxemburgse theatermaker/poppenspeler Dan Tanson en de Belgische muzikant Michel Boulanger. Het ensemble ontwikkelt kwalitatief hoogwaardig muziektheater voor een jong publiek met een belangrijke focus op de combinatie van live muziek, hedendaags poppentheater en acteerspel. De voorstellingen toeren zowel in Luxemburg als in het buitenland.

Het ensemble brengt kunstenaars uit verschillende disciplines en met diverse culturele achtergronden samen. Daardoor krijgen de producties steeds weer andere vormen: van eenvoudige verhalende concerten met muzikaal poppenspel tot interactieve improvisatieperformances en multimediale kinderopera’s. Muziek speelt telkens een belangrijke rol en de uitvoerende muzikanten worden vaak volledig geïntegreerd in het theatergebeuren. Meer ‘uitdagende’ of onbekende muzikale vormen zoals bv. oude muziek, impro of muziek van Ligeti worden speels ingezet.

In 2009 werd de voorstelling ‘Wanja, een muzikale wintervertelling’ bekroond met de Junge Ohren prijs in de categorie ‘Best Practice’ en in 2011 werd de voorstelling ‘Muizensprookjes en reuzenverhalen’ genomineerd voor de Europese YEAH! Award. In 2015 presenteerde Traffik Theater ‘Goldmädchen‘ op het Lucerne Festival (Zwitserland), deze voorstelling ligt aan de basis van GOUD Babelut Parcours 2017.

Traffik Theater put graag uit de schatkamer van traditionele sprookjes. Ernstige thema’s worden met een zekere speelsheid en humor opgevoerd. Er wordt een wereld van poëzie, kleur en beweging opgeroepen, die zowel kinderen als volwassenen ontroert.

TRAFFIK THEATER
info@traffiktheater.com, www.traffiktheater.com

C-TAKT

C-TAKT is de fusie tussen de werkplaatsen van TAKT Dommelhof (Neerpelt) en C-mine cultuurcentrum (Genk). Zwaartepunt van de werking ligt in de relatief jonge term binnen de kunsten: transdisciplinariteit. Meer en meer kunstenaars overstijgen de discipline waarin ze opgeleid zijn en zoeken naar een manier om zich uit te drukken waarin geen enkele discipline nog de boventoon voert.

De werking van C-TAKT neemt transdisciplinair als leidraad en is tweeledig. Enerzijds gaat C-TAKT als netwerkorganisatie in zee met vijf structurele partners: SoAP (Maastricht en Gent), Platform 0090 (Antwerpen en Istanbul), wpZimmer (Antwerpen), Musica (Neerpelt) en In Situ (Europees Netwerk). Met hen worden projecten opgezet die alle betrokken partijen belangrijk vinden en die vertrekken vanuit de kunstenaar. Deze samenwerking zal focussen op andere manieren van presenteren, andere omgangsvormen met publiek én mikt op een internationaal parcours voor de betrokken artiesten.

Anderzijds is er de werking rond jong talent, een werking die voortvloeit uit de talentontwikkeling van de voorbije jaren van zowel TAKT Dommelhof als C-mine cultuurcentrum Werkplaats. Deze werking wordt verdergezet en in de loop van de komende jaren ook toegespitst op transdisciplinariteit. Op die manier tracht C-TAKT een bedding te creëren voor jonge kunstenaars die elk vanuit hun specifieke visie op kunst schottenoverschrijdend willen werken.

Artistiek leiders Hugo Bergs (Dommelhof) en Eddie Guldolf (C-mine) bouwen vanaf 1 januari 2017 aan een b(l)oeiend Limburgs kunstenveld dat zich zal verankeren in Vlaanderen en de wereld.

C-TAKT
Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt, hugo.bergs@limburg.be, www.dommelhof.be